Bibliotheek Den Bosch — Illustratie platen

Opdrachtgever: Stichting Openbare Bibliotheek 's-Hertogenbosch

De bibliotheek is meer dan een plek om boeken te lenen. Wist je bijvoorbeeld dat er een voorleeshond is voor kinderen die het moeilijk of spannend vinden om hardop voor te lezen?

In opdracht van de bibliotheek in Den Bosch illustreerde ik alle aandachtspunten die het verhaal van de bibliotheek vertellen. Voor de vier locaties bedachten we de familie Van den Bosch, de familie Van Boxtel, de familie Van Gestel en de familie Van Vught, want de bieb is er voor jong én oud.

Bekijk hier de voor- en achterkant voor de bibliotheek in Den Bosch:


bibliotheek-denbosch-website2.jpg

Voorleeshond

Voor elk kind is het belangrijk dat het leert lezen, maar voor sommige kinderen is hardop voorlezen moeilijk of spannend. Voor hen is er de voorleeshond, een hond die braaf naar ze luistert. Het geeft een kind moed, zelfvertrouwen en het zorgt voor meer sociale vaardigheid en betere communicatie. Op deze manier wordt voorlezen stukke leuker én zeer leerzaam.


bibliotheek-denbosch-website3.jpg

Taalcursus

Ongeveer 13.000 inwoners van Den Bosch beheersen de Nederlandse taal onvoldoende. Daarom biedt Bibliotheek Den Bosch hulp bij het bevorderen van geletterdheid. De bibliotheek is daardoor een fijne plek voor ontmoeten, samenkomen, praten, oefenen en informatie.


bibliotheek-denbosch-website4.jpg

Computercursus

Bibliotheek Den Bosch helpt mensen om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en om zelfredzamer te worden. Oma kan bijvoorbeeld geholpen worden met het invullen van de belastingaangifte terwijl opa rustig de krant doorleest. Ook voor mensen die nog niet goed overweg kunnen met een computer en het internet, zijn er cursussen bij de bibliotheek.


De vier illustratieplaten worden gebruikt voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Met de illustraties wilt Bibliotheek Den Bosch aan alle raadsleden graag laten zien wat zij doen voor de hele familie en wat ze in een jaar presteren per gemeente.

Ben je benieuwd naar de versies van Boxtel, Sint Michielsgestel en Vught? Klik hier

 

Terug naar Illustraties